Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу 32 боєприпаси виявлено та ще 48 знешкоджено

21 травня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження трьох 45 – мм, одного 30 – мм, одного 57 – мм, чотирьох 122 – мм артилерійських снарядів, двадцяти семи 50 мм мінометних мін



21 травня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження трьох 45 – мм, одного 30 – мм, одного 57 – мм, чотирьох 122 – мм артилерійських снарядів, двадцяти семи 50 мм мінометних мін, восьми вибухників та двох ручних гранат Ф – 1. Боєприпаси раніше були виявили в Охтирському, Роменському, Липоводолинському та Путивльському районах. Небезпечні предмети вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Цього ж дня, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про виявлення двох 76 – мм, шести 45 - мм артилерійських снарядів, дев’ятнадцять 50 – мм мінометних мін, однієї ручної гранати Ф- 1 та чотирьох вибухників. Відголоски минулих війн були виявлені в с Вирівка Конотопського району, на відстані 2 км від житлових будинків та в с. Перекопівка на відстані 200 м від осель громадян.

На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни).

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: