Завантаження ...

Поліція Сумщини попереджає: старі армійські боєприпаси таять в собі серйозну небезпеку

За минулу добу до поліції від жителів Сумської області надійшло три повідомлення про виявлення ними боєприпасів часів Другої світової війни.



За минулу добу до поліції від жителів Сумської області надійшло три повідомлення про виявлення ними боєприпасів часів Другої світової війни.

Вчора, до Тростянецького районного відділення поліції надійшло повідомлення від старости села Кам’янка, про те, що у лузі, на відстані півтора кілометри від населеного пункту, місцеві жителі знайшли мінометну 120-ти міліметрову міну часів Другої світової війни.

Вчора ж у місті Білопілля, на вулиці Чернишевського було виявлено артилерійський снаряд калібру 100 міліметрів. Про небезпечну знахідку поліцію повідомила 45-річна місцева жителька. На місцях виявлення боєприпасів виставлено охорону поліції до прибуття саперного підрозділу спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Управління МНС України.

А боєприпаси, виявлені минулого дня у лісі неподалік від села Перекопівка Роменського району, а це 12 артилерійських снарядів різного калібру та 18 мінометних мін калібру 50 і 82 міліметри, були знищені саперами у безпечному місці, тож жодної загрози для життя і здоров’я людей вже не являють.

Поліція нагадує громадянам, що у разі виявлення будь-де, зброї, боєприпасів, чи інших вибухонебезпечних предметів, категорично забороняється їх торкатися. Про небезпечні знахідки слід одразу ж проінформувати органи місцевої влади чи поліцію.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: