Завантаження ...

Сумський рибоохоронний патруль очистив від сміття береги Блакитних озер

21 травня 2020 року працівниками Сумського рибоохоронного патруля проведено прибирання берегової лінії Блакитних озер, що розташовані в межах м. Суми.



21 травня 2020 року працівниками Сумського рибоохоронного патруля проведено прибирання берегової лінії Блакитних озер, що розташовані в межах м. Суми. Даний захід приурочено до Міжнародного дня біологічного різноманіття (International Biological Diversity Day), що відзначається щорічно 22 травня.

Учасники акції зібрали понад 40 мішків сміття з пластикових і скляних пляшок, паперу, поліетилену, целофану, покришок тощо.

Пам’ятайте, кожен з нас щодня робить власний вибір: зберегти життя нашої планети чи сприяти її загибелі. Тому коли ви виходите на природу, не забувайте прибрати за собою та не лінуйтеся сортувати сміття. Своїм прикладом навчіть дітей та молодь дбайливо ставитися до навколишнього середовища. Пластикові матеріали не розкладаються в ґрунті до 1000 років. Спалювати їх не можна, адже під час горіння виділяється діоксин, який згубно впливає на імунну систему людини. Період напіврозпаду діоксину в природі перевищує 10 років. Тому найбільш вигідним та екологічно чистим варіантом є вторинна переробка.

Працівники рибоохорони планують і надалі здійснювати подібні акції та запрошують громадян долучатися. «Для збереження та збільшення рибного фонду області закликаємо всіх громадян бути небайдужими до навколишнього середовища, бережно відноситись до природних ресурсів та не порушувати правил рибальства», - зауважили у відомстві.

Експерти Організації Об’єднаних Націй оприлюднили заяву, в якій попередили людство про небезпеку подальшого забруднення Світового океану пластиковими відходами. Якщо людство не відмовиться від пластикових пляшок, пакетів, посуду, то до 2050 року у Світовому океані пластика буде більше, ніж риби.

Довідкова інформація:
Блакитні озера — два озера, що розташовані на сході міста Суми. Велике Блакитне озеро має довжину близько 2400 метрів, та ширину близько 600 метрів, і має площу поверхні води близько 160 гектарів. Мале Блакитне озеро має довжину близько 1400 метрів і середню ширину близько 200 метрів, площа поверхні води становить близько 26 гектарів. На озерах є пляжі для купання, в озерах живе багато видів риб, земноводних і птахів. Між собою озера поєднані вузькою протокою, а Мале Блакитне озеро у свою чергу поєднане протокою з річкою Псел.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: