Завантаження ...

На Сумщині упродовж доби виявили 34 боєприпаси часів минулих війн, ще один знешкодили

20 травня до Служби порятунку «101» надійшло 3 повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів.



20 травня до Служби порятунку «101» надійшло 3 повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів. Знахідки зафіксовані у Тростянецькому районі, де у лісі в 500 м від житлових будинків с. Кам’янка люди натрапили на мінометну міну, у м. Білопілля на лузі на такій же відстані від житлового сектору було виявлено артилерійський снаряд. На Роменщині у лісі поблизу с. Перекопівка виявлено цілий арсенал з 12 артснарядів, 18 мінометних мін та 2 вибухників. Небезпечна знахідка була в 300 м від житлових будинків.

Виявлені вибухонебезпечні предмети попередньо ідентифіковані як боєприпаси часів Другої світової війни. На місцях їх виявлення працівниками поліції встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни).

Цього ж дня у Роменському районі піротехніки Служби порятунку знищили 100 мм артилерійський снаряд, виявлений раніше на лузі поблизу с. Герасимівка.

Звертаємося до громадян з наполегливим проханням дотримуватись заходів безпеки у разі виявлення боєприпасів або схожих на них предметів. Пам'ятайте, даних знахідок не можна навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби за телефонними номерами «101» та «102».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: