Завантаження ...

З початку року на Сумщині в пожежах загинуло 27 людей

Незважаючи на численні застереження рятувальників щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки вогонь продовжує забирати життя.



Незважаючи на численні застереження рятувальників щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки вогонь продовжує забирати життя. У поточному році в області на пожежах загинуло 27 людей. Найбільше трагічних випадків зафіксовано у Конотопському (8 загиблих), Сумському (4) та Білопільському (3) районах. Вік загиблих від 30 до 89 років. Чотири рази виникали пожежі, які забирали життя одразу 2 людей

Як свідчить статистика, найчастіше загоряння виникають в житловому секторі через необережне поводження з вогнем, порушення правил при користуванні пічним опаленням та електроприладами, перевантаження електромережі.

Отже, кожен житель Сумщини повинен усвідомити, що його безпека, в першу чергу, залежить від нього самого. А тому треба бути відповідальними у дотриманні вимог пожежної безпеки: не паліть у ліжку; слідкуйте за станом та справністю електромережі; у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо; не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками; не перевантажуйте електромережу, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності; подбайте про захист помешкання при користуванні пічним опаленням. При виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Пам'ятайте, правила пожежної безпеки прості, проте їх невиконання може призвести до біди. Давайте разом зупинимо страшну статистику!

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: