Завантаження ...

На Сумщині поліцейські викрили чергового «велолюбителя»

Правоохоронці встановили: раніше судимий чоловік, відносно якого місцевий суд наразі розглядає одразу кілька справ, скоїв чергову крадіжку.



Правоохоронці встановили: раніше судимий чоловік, відносно якого місцевий суд наразі розглядає одразу кілька справ, скоїв чергову крадіжку. Цього разу він «не прошов» повз велосипеда, необачно залишеного власником біля магазину.

До Роменського відділу поліції надійшло повідомлення від 31-річного жителя райцентру про крадіжку велосипеда. За словами заявника, він буквально кілька хвилин тому залишив свій двоколісник біля крамниці, а коли вийшов з покупкою – побачив, що він зник.

Поліцейські швидко встановили, що до крадіжки транспортного засобу причетний 40-річний мешканець Ромнів, неодноразово судимий за майнові злочини. Нині відносно цього чоловіка на розгляді місцевого суду перебувають кримінальні провадження за вчинені ним майнові та наркозлочини. Слідчі знайшли викрадений велосипед, якого злодій переховав у своєму господарстві, та повернули власнику.

Наразі в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка), триває досудове розслідування. Слідчі оголосили зловмиснику про підозру у вчиненому чергового злочину та вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу.

Поліція знову нагадує громадянам про необхідність більш серйозно ставитися до зберігання свого майна, і не полишати його без нагляду абиде навіть на кілька хвилин. Як свідчить поліцейська статистика, найчастіше об‘єктами протиправних посягань стають ті ровери, які власники полишають на вулиці чи в під’їзді багатоповерхівки без будь-яких засобів збереження.

Тож правоохоронці подають кілька порад, дотримання яких вбереже ваші велосипеди та байки від злочинців.

Залишаючи велосипед навіть на пару хвилин, варто подбати про його збереження: за допомогою ланцюга або спеціального замка необхідно закріпити двоколісник за раму до надійної опори на замок. Паркувати його краще у зоні дії камер відеоспостереження та у спеціально обладнаних для цього місцях. У жодному разі не залишайти велосипеди у під’їздах, на сходових клітках, у незамкнених підвалах, на горищах, чи й взагалі біля будинку на вулиці, де вони можуть стати легкою здобиччю.

Якщо ж майно таки вкрали, не зволікайте – відразу дзвоніть на «гарячу» лінію поліції «102». Чим швидше працівники поліції розпочнуть пошуки, тим більше шансів знайти злодія та повернути поцуплені речі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: