Завантаження ...

Поліція Сумщини застерігає – телефонні шахраї вигадали ще одну злочинну схему обману

В результаті цієї афери подружжя з Конотопа, яке погодилося на пропозицію невідомих телефонних співрозмовників змінити свій телефонний тариф на більш вигідний, втратило більше 63 000 гривень.



В результаті цієї афери подружжя з Конотопа, яке погодилося на пропозицію невідомих телефонних співрозмовників змінити свій телефонний тариф на більш вигідний, втратило більше 63 000 гривень.

Того дня на мобільний телефон 57-річного мешканця Конотопа зателефонував невідомий, який представився працівником компанії мобільного зв’язку та запропонував зміни тарифний план на більш вигідний. Для цього, буцімто, необхідно назвати цифрові коди, що надійшли в СМС-повідомленні. Чоловік так і зробив – продиктував невідомому співрозмовнику кілька цифр з СМСки. Через деякий час на телефон його дружини також надійшов дзвінок з телефонного номеру, що теж починався з цифр +38044... Щоправда, абонент відключився, нічого не сказавши. А вже вночі подружжю почали надходити повідомлення про зняття готівки з їхніх банківських карток. У підсумку чоловік та дружина втратили 21 тисячу 600 гривень власних коштів та 42 тисячі кредитних.

Конотопські слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та вживають всі необхідні заходи для встановлення особи зловмисника та його місцезнаходження.

Правоохоронці звертаються до громадян із застереженням не довіряти невідомим телефонним співрозмовникам. Як бачимо, об’єктом для злочинних оборудок може стати будь-який привід. На жаль, неможливо передбачити, яка наступна злочинна ідея виникне в головах аферистів і яку нову схему вони реалізують. Тому найкраще взагалі відмовитися від будь-яких контактів із незнайомцями, ким би вони не представлялися. Коли вам пропонують змінити тарифний план, кредитний ліміт, тощо, дізнайтеся, де знаходиться найближча від вас установа даної організації та в який час туди можна завітати для вирішення питання, якщо це справді вам необхідно. Будьте максимально пильними та обережними, не дайте жодного шансу пройдисвітам збагатитися за ваш рахунок!

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: