Завантаження ...

Поліцейські Сумщини розшукують псевдолікарів, які виманили у жінки 40 000 гривень

Зловмисники телефоном розповіли жительці Шостки, що син потрапив у лікарню після ДТП і потребує вартісної операції. Остання, заради спасіння єдиної дитини, віддала всі заощадження.



Зловмисники телефоном розповіли жительці Шостки, що син потрапив у лікарню після ДТП і потребує вартісної операції. Остання, заради спасіння єдиної дитини, віддала всі заощадження.

За словами 61-річної потерпілої, вдень на її «домашній» телефон подзвонив невідомий. Чоловік в розмові назвався лікарем та одразу ошелешив її новиною про сина: він потрапив під колеса автомобіля, за кермом якого перебував п’яний водій. З тяжкими травмами ніг його доставили до лікарні, де він потребує дороговартісної операції по встановленню йому колінних імплантів. Вартість її, за словами «лікаря», 4 000 доларів США.

Перелякана жінка відповіла, що таких грошей у неї немає та запропонувала заплатити 40 000 гривень, десять з яких були позичені.

«Добродій» погодився на цю суму і сказав, що вишле на її адресу, яку вона йому сама назвала, свого водія.

Певний час жінка писала заяву, текст до якої диктував телефонувавший, а коли вони закінчили – у двері подзвонив посильний. Жінка з порога передала йому гроші та папірець своєї заяви.

За кілька годин заявниці знову зателефонували. Той же «лікар» заспокоїв жінку, що операція у її нащадка пройшла успішно.

Лише ввечері вона дізналась про обман, коли син здоровий та неушкоджений прийшов додому з роботи.

На питання поліцейських, чи знала вона про таку шахрайську схему – жінка відповіла ствердно, чула про подібні випадки по телевізору. Проте в той момент вона про все забула і намагалась урятувати єдиного сина.

За фактом шахрайства у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, в рамках якого поліцейські проводять ряд оперативно-пошукових заходів щодо встановлення осіб та місцеперебування причетних до злочину осіб.

Правоохоронці попереджають громадян: у випадку надходження подібних телефонних дзвінків в жодному разі не надсилайте і не передавайте незнайомцям гроші. Просто покладіть слухавку і спробуйте зв‘язатися з самими родичами, аби уточнити отриману інформацію. І обов‘язково повідомте до найближчого відділку поліції або на спецлінію «102» про спробу видурити у вас гроші.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: