Завантаження ...

У Сумах громадськість перевіряє доступність середмістя

ГО «Бюро правничих комунікацій» у рамках проєкту «Залучення маломобільних груп громадян до адвокації системних змін у м. Суми» розпочало перевірку центральної частини міста у рамках моніторингу доступності.



ГО «Бюро правничих комунікацій» у рамках проєкту «Залучення маломобільних груп громадян до адвокації системних змін у м. Суми» розпочало перевірку центральної частини міста у рамках моніторингу доступності.

Загалом моніторингом передбачено 7 маршрутів. Протягом першого дня моніторингова група опрацювала 2 з них.

«Ми перевіряємо доступність вулиць, перехресть, тротуарів, арок, переходів, заїздів, а також доступність приміщень аптек та магазинів, що розташовані на маршрутах», - розповіла координаторка моніторингової групи Наталія ЛЕБЕДЬ.

Перевіряють доступність середмістя також представники ГО «Рука допомоги м. Суми» та ГО «Ініціативи Слобожанщини», які є членами Національної асамблеї людей з інвалідністю.

Голова ГО «Рука допомоги м. Суми» Олег ГАБ розповів, що за 8 років він неодноразово організовував, проводив або брав участь у моніторингах доступності центральної частини міста.

«За цей час практично нічого не змінилось. З тих локацій, які ми пройшли сьогодні, як вони були недоступними 5 років тому, так і залишились недоступними зараз», - скаржиться Олег Габ.

«Ситуація з доступністю для людей з порушеннями зору в Сумах сумна. Крім 4 перехресть з озвученими світлофорами, немає нічого. Окремі об'єкти ,потроху починають облаштовувати інформаційними контрастно-тактильними табличками, тактильною плиткою та смугами, але поки що їх дуже мало», - зазначив голова ГО «Ініціативи Слобожанщини» Анатолій Сасса.

Результати моніторингу будуть використані для подальшої роботи проєкту, зокрема для наповнення інтерактивного додатку «TosMap» сумськими локаціями. Також у рамках співпраці з ГО «Доступно UA» результати перевірок будуть надані Проєкту рейтингу українських міст на доступність «Тостер».

Проєкт «Залучення маломобільних груп громадян до адвокації системних змін у м. Суми» реалізується в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

У лютому команда проєкту перевіряла доступність будівель, у яких розміщені амбулаторії сімейної медицини, а в квітні - доступність магазинів та аптек у спальному районі міста.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: