Завантаження ...

Протягом тижня Сумський рибоохоронний патруль задокументував 19 порушень

У період з 06 по 13 травня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 06 по 13 травня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 11 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), два – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та два – за ст. 90 КУпАП (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України). Також оформлено чотири акти виявлення та вилучення 13 одиниць безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 28 од. заборонених знарядь лову та 19 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 10 427 грн. Накладено штрафів на суму 153 грн. Передано до судів 13 справ для притягнення до адміністративної відповідальності» - повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, 06 травня 2020 року державними інспекторами Сумського рибоохоронного патруля викрито грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на р. Горн біля с. Волинцеве Путивльського району. Близько 16 години мешканець м. Путивль добував рибу забороненим знаряддям – однією сіткою. У такий спосіб йому вдалось виловити близько 3 кг водних біоресурсів: карась сріблястий – 45 екз. та плітка – 27 екз. Збитки становлять 3 060 грн.

08 травня рибнспекторами викрито грубе порушення Правил рибальства на водоймі біля смт. Боромля Тростянецького району. Близько 03 години два мешканця Тростянецького району добували рибу з гумового човна забороненими знаряддямя – п’ятьма сітками. У такий спосіб йому вдалось виловити більше 8 кг водних біоресурсів: плітка – 31 екз. та карась золотий – 13 екз. Збитки становлять 6 925 грн.

07 травня на р. Псел в с. Ворожба Лебединського району порушник за допомогою забороненого знаряддя – однією сіткою добув 0,5 кг риби: краснопірка – 4 екз. та лящ – 1 екз. Сума збитку склала 442 грн.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з документом опису-оцінки.

В заборонений нерестовий період державні інспектори викривають громадян, які, порушуючи Правила рибальства, добувають рибу на човнах та перевищуючи дозволену кількість вудочок на одну особу. Такі порушення задокументовані у Буринському та Великописарівському районах. На двох чоловіків складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено штрафи на суму 153 грн.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог правил рибальства в нерестовий період, з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: