Завантаження ...

Житель Сумщини постане перед судом за пропозицію неправомірної вигоди працівникам поліції

Пропонуючи правоохоронцям 2000 гривень, чоловік хотів таким чином уникнути поміщення на спецмайданчик своєї автівки.



Пропонуючи правоохоронцям 2000 гривень, чоловік хотів таким чином уникнути поміщення на спецмайданчик своєї автівки.

Під час несення служби по нагляду за безпекою дорожнього руху працівники поліції зупинили для відповідної перевірки легковик, за кермом якого знаходився 42-річний житель Тростянецького району.

Під час огляду іномарки та звірки документів на транспортний засіб працівники поліції запідозрили факт підробки свідоцтва про реєстрацію автомобіля. Аби остаточно підтвердити чи спростити цю підозру, поліцейські прийняли рішення помістити авто на спецмайданчик та провести детальну перевірку з залученням фахівців відповідного профілю.

«Власник машини, аби уникнути цієї процедури, запропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі двох тисяч гривень, - коментує ситуацію Дмитро Станішевський, начальник Тростянецького відділення поліції. – І хоча наші співробітники попередили його про відповідальність за такі дії, чоловік наполягав на своєму. Відтак, на місце події була викликана слідчо-оперативна група, яка й задокументувала факт кримінального правопорушення».

Наразі слідчі Тростянецького відділення поліції розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає сплату штрафу у розмірі від двохсот до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: