Завантаження ...

На Сумщині слідчі оголосили про підозру чоловікові, який обікрав свого товариша

Знаючи, що приятель напередодні продав свою автівку, злодій викрав у нього барсетку з грошима. Жагу легкої наживи не спинили ані дружні стосунки, ані перспектива вкотре опинитися за ґратами.



Знаючи, що приятель напередодні продав свою автівку, злодій викрав у нього барсетку з грошима. Жагу легкої наживи не спинили ані дружні стосунки, ані перспектива вкотре опинитися за ґратами. Тож тепер за свої дії чоловік знову поcтане перед судом.

До поліції із повідомленням про крадіжку грошей звернувся 34-річний мешканець Конотопа. Він розповів правоохоронцям, що, йдучи в місто у справах, залишив удома барсетку, а повернувшись – побачив, що вона зникла. У барсетці знаходилися гроші від продажу автомобіля: близько 25 з половиною тисяч гривень та 200 доларів США..

«Аби встановити імовірного зловмисника, поліцейські відпрацювали коло спілкування потерпілого - з’ясували, хто знав про продаж автівки та виручену за нього суму грошей; хто був частим гостем у його будинку і знав розташування кімнат, - розповідає Сергій Породько, начальник Конотопського відділу поліції. - В результаті вжитих заходів у поле зору правоохоронців потрапив 40-річний товариш заявника».

Оперативникам видалась дивною поведінка цього чоловіка і вони перевірили свої підозри стосовно його причетності до зникнення грошей. В результаті з‘ясувалось, що вони мали рацію: коли чоловіка знайшли і затримали, при ньому було виявлено і частину викрадених грошей.

Правоохоронці з’ясували, що чоловіки познайомились і потоваришували під час відбування покарання у місцях позбавлення волі. І підтримували дружні стосунки після звільнення з пенітенціарного закладу. Того дня вони алкоголем «відзначили» вдалий продаж автомобіля, і розійшлися кожен у свою сторону. Саме тоді у злодія і виник задум обікрасти товариша. Він прийшов до його помешкання, підібрав ключ до вхідних дверей і забрав барсету з грошима. А коли дізнався, що приятель звернувся до поліції, то й взагалі поїхав з міста. Проте уникнути викриття та відповідальності за свій вчинок йому все-таки не вдалося.

Наразі слідчі поліції повідомили затриманому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана із проникненням до житла…), а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: