Завантаження ...

На Сумщині прокуратура наполягає на визнанні недійсним договору, по якому 31 га шкільної землі передано в оренду

Конотопською місцевою прокуратурою до Господарського суду Сумської області пред’явлено позов в інтересах держави про визнання недійсним договору про співпрацю



Конотопською місцевою прокуратурою до Господарського суду Сумської області пред’явлено позов в інтересах держави про визнання недійсним договору про співпрацю, укладеного між Пісківською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів та приватним сільськогосподарським підприємством.

Встановлено, що розпорядженням голови Буринської райдержадміністрації у 2011 році школі надано в постійне користування земельну ділянку площею понад 31 га для ведення підсобного сільського господарства. У квітні 2019 року школа уклала з підприємством договір про співпрацю у сфері сільськогосподарського виробництва на вказаній земельній ділянці.

Однак за версією прокуратури, укладений договір про співпрацю є прихованим договором оренди землі. При цьому школа, відповідно до чинного законодавства, не наділена повноваженнями розпоряджатись зазначеною землею, відтак договір підлягає скасуванню.

На даний час відкрито провадження, триває судовий розгляд.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: