Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу два боєприпаси знешкоджено та ще два виявлено

6 травня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження 120-мм мінометної міни та 100-мм артилерійського снаряду часів Другої Світової війни



6 травня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій було проведено роботи зі знешкодження 120-мм мінометної міни та 100-мм артилерійського снаряду часів Другої Світової війни, які раніше було виявлено, в лісовому масиві м. Лебедин, на відстані до 2,5 км від житлових будинків та в лісосмузі с. Сонячне, Охтирського району, на відстані 1 км від осель громадян.

Цього ж дня, об 12:22 до Служби порятунку «101», надійшла інформація про виявлення авіаційної бомби SD – 50, на відстані до 500 м від житлових будинків с. Веселе, Путивльського району. Ще один випадок мав місце в с. Дептівка Конотопського району на відстані до 500 м від житлових будинків, де місцевим мешканцем було виявлено одна 81 – мм мінометну міну.

На місцях небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Пам'ятайте! Вилучення та знешкодження даних предметів можуть здійснювати лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: