Завантаження ...

Правоохоронці встановили причину смерті червонокнижної тварини на Сумщині

Нагадаємо, що у квітні нинішнього року до Конотопського відділу поліції звернувся представник Конотопського лісгоспу з повідомлення про виявлену в лісових угіддях мертву самку зубра.



Нагадаємо, що у квітні нинішнього року до Конотопського відділу поліції звернувся представник Конотопського лісгоспу з повідомлення про виявлену в лісових угіддях мертву самку зубра. Як припустив заявник, тварину могли вбити браконьєри.

За даним фактом конотопські слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 248 (порушення правил полювання, якщо вона заподіяло істотну шкоду… або полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України) Кримінального кодексу України, в рамках якого були призначені відповідні дослідження задля встановлення остаточної причини смерті червонокнижної тварини.

За результатами огляду місця події та знайденої туші, а також за результатами ветеринарних досліджень, у тілі тварини не виявлено слідів куль, дробу, інших сторонніх предметів, які б могли вказати на насильницьку її загибель.

Наразі слідчими отримано результати розтину - фахівці Конотопської міської державної лікарні ветеринарної медицини визначили, що смерть тварини настала в результаті захворювання на піроплазмоз – ураження кліщами. Вказаний діагноз підтверджений відповідним протоколом.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: