Завантаження ...

Сумщина у 2020 році реалізовуватиме 24 проекти за кошти ДФРР

Перелік об’єктів Сумській та іншим областям було затверджено в Мінрегіоні під час онлайн-засідання комісії для оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку



Перелік об’єктів Сумській та іншим областям було затверджено в Мінрегіоні під час онлайн-засідання комісії для оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР

На початку засідання Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов подякував усім областям України за те, що вони вчасно уточнили переліки проектів, які фінансуватимуться коштом ДФРР у 2020 році, і подали ці переліки у Мінрегіон.

«Ми нарешті отримали всі без винятку позиції областей. У зв’язку із зменшенням обсягу ДФРР з 7,5 млрд грн до 4,9 млрд грн. Саме цим фондом ми зараз і оперуємо. Наразі запропоновано такі зміни до затвердженого переліку: виключити 31 проект на 389,8 млн грн, зменшити обсяг фінансування 80 проектів на 751,9 млн грн і збільшити обсяг фінансування 15 проектів на 43,6 млн грн. Також було запропоновано включити 113 нових проектів на 1 млрд 215 млн грн з урахуванням проектів Закарпатської, Одеської, Сумської та Черкаської областей. Таким чином ми зможемо розподілити 4 млрд 870 млн грн ДФРР на 461 проект. Решту 30 млн грн регіонами запропоновано спрямувати на реалізацію проектів-переможців Всеукраїнського громадського бюджету», – повідомив посадовець.

Міністр додав, що у рамках Президентської програми «Велике будівництво» планується реалізація 232 проектів на суму 2 млрд 570 млн грн. Це 98 шкіл, 67 садочків та 67 спортивних об’єктів.

Обсяг коштів ДФРР для Сумщини – понад 204 млн гривень. Наразі, подано перелік з 24 проектів, з них 16 – перехідні та 8 – нові проекти на загальну суму 202,2 млн грн. З усіх поданих проектів, по програмі Президента України «Велике будівництво» коштами ДФРР проводитиметься будівництво/реконструкція 5 шкіл, 4 садочків та 2 об’єктів спортивної інфраструктури.

Народні депутати та члени комісії при Мінрегіоні не мали зауважень до пропозицій Сумської області, тож після відповідного розпорядження Кабміну, громади зможуть розпочинати реалізацію цих проектів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: