Завантаження ...

Роботодавці Сумщини отримають більше 100 млн грн компенсації за втрачені доходи через коронавірус

Про це повідомив голова облдерж- адміністрації Роман Грищенко під час робочої поїздки до Сумського міського центру зайнятості



Про це повідомив голова облдержадміністрації Роман Грищенко під час робочої поїздки до Сумського міського центру зайнятості

За його словами, фінансова допомога призначена державою представникам малого та середнього бізнесу з розрахунку двох третин тарифної ставки, встановленої працівникові, але не більше розміру мінімальної зарплати (4723 грн). Допомога може виплачуватися протягом максимального терміну – 6 місяців. Як це діє? Роботодавець щомісяця надаватиме списки, скільки людей були в стані часткового безробіття під час карантину і скільки коштів повинна переказати служба зайнятості.

Директор Cyмського обласного центру зайнятості Володимир Пiдлiсний подякував Роману Грищенку за увагу, яку обласна влада приділяє проблемі забезпечення зайнятості населення на Сумщині та компенсації через вимушене безробіття і додав: «Майже місяць тому ми провели опитування серед безробітних, в рамках якого поставили запитання, яку заробітну плату вони хотіли б отримувати в Україні, щоб не виїздити за кордон. Вони назвали невелику цифру – 10-12 тисяч гривень. І якби ми всі разом створили податкові та інші умови для роботодавців, то могли б зберегти трудовий потенціал на Сумщині».

Роман Грищенко зауважив, що потенціал для вирішення цього питання справді є, зокрема щодо створення робочих місць за спеціальностями, які більше оплачуються. Обласна влада наразі вже над цим працює. Але заважає наявність тіньової заробітної плати на підприємствах.

«Одне з ключових завдань влади – це перш за все забезпечити громадян роботою та належними умовами праці, в тому числі й нормальною зарплатою. Хочу зауважити, що лише офіційне оформлення трудових відносин може бути запорукою захисту найманої праці. Тому ця допомога буде виплачуватися лише тим працівникам, які були в офіційних трудових відносинах з роботодавцем, – зазначив Роман Грищенко. – Я закликаю роботодавців, які досі продовжують виплачувати зарплату в конвертах, відмовитися від цієї дуже хибної практики. Якби сьогодні ви платили зарплату офіційно, то могли би скористатися допомогою від держави».

Також голова облдержадміністрації ознайомився з роботою Сумського міського центру зайнятості в частині організації надання послуг населенню на період дії карантину, зокрема щодо впровадження дистанційного обслуговування безробітних громадян та виплати допомоги по безробіттю, організації надання роботодавцям допомоги по частковому безробіттю на період карантину тощо.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: