Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу два боєприпаси виявлено та ще 33 знешкоджено

04 травня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження 30 гвинтівкових набоїв калібру 7,62 та трьох 82 мм мінометних мін. Боєприпаси раніше були виявили в 20 м від житлових будинків



04 травня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження 30 гвинтівкових набоїв калібру 7,62 та трьох 82 мм мінометних мін. Боєприпаси раніше були виявили в 20 м від житлових будинків с. Яструбене Сумського району та на відстані 2 км від осель громадян по вул. Новоселівська в м. Конотоп і в 100 м. від будинків в с. Лисогубівка Конотопського району. Небезпечні предмети вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Цього ж дня, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про виявлення одного 100 – мм артилерійського снаряду та однієї ручної гранати Ф-1. Відголоски минулих війн були виявлені в с Сонячне Охтирського району, на відстані 1 км від житлових будинків та в м. Конотоп на території храму Святого Миколая, на відстані 10 м від будівлі святині.

На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни).

Управління Державної служби України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: