Завантаження ...

Поліція Сумщини закликає громадян приділяти більше уваги безпеці своїх дітей

Днями під час велосипедних прогулянок отримали травми двоє неповнолітніх хлопців. Наразі обидва підлітки перебувають в лікарнях.



Днями під час велосипедних прогулянок отримали травми двоє неповнолітніх хлопців. Наразі обидва підлітки перебувають в лікарнях. Поліція перевіряє причини та обставини їх травмувань.

Так, з закритим переломом ключиці до травматології Конотопської лікарні госпіталізований 16-річний місцевий хлопець. Ще один 13-річний підліток з закритим травмами лівої руки госпіталізований до Сумської обласної дитячої лікарні. І хоча самі хлопці говорять, що травми вони отримали внаслідок падіння з велосипедів, працівники поліції проводять відповідні перевірки обставин їх травмування.

Правоохоронці закликають громадян більше часу приділяти безпеці своїх дітей, пояснювати їм наслідки нерозважливості чи безтурботності під час користування транспортними засобами – велосипедами, самокатами, спортивними велобайками тощо. Окрім того, поліцейські нагадують, що велосипедисти, сідаючи за кермо, повинні мати на собі засоби безпеки: шолом, захисні рукавички, налокітники, наколінники і т.д. Тож батькам, якщо вже вони придбали дітям велосипед, потрібно потурбуватися також і про захисні елементи, які мають убезпечити дитину від травм. Не зайве буде нагадати юним велосипедистам правила дорожнього руху, правила особистої безпеки і те, як слід паркувати велосипеди, щоб вони не стали об‘єктом уваги злодіїв. Аби діти краще запам‘ятали і засвоїли всі ці правила, вирушайте на спільні велопрогулянки, пояснюйте нащадкам на конкретних прикладах, чому слід робити так, а не інакше, і які наслідки може мати ігнорування ваших застережень.

Тож будьте передбачливі, і нехай ваші діти ростуть здоровими.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: