Завантаження ...

На Сумщині директор фірми-підрядника постане перед судом

Понад мільйон гривень, виділених на будівництво у місті Дружба футбольного поля зі штучним покриттям, привласнив 32-річний директор сумської фірми-підрядника.



Понад мільйон гривень, виділених на будівництво у місті Дружба футбольного поля зі штучним покриттям, привласнив 32-річний директор сумської фірми-підрядника. Спортивний майданчик так і не побудували, проте у відповідну документацію чоловік вніс завідома неправдиву інформацію, значно завищивши обсяги виконаних робіт.

За даними слідства, у грудні 2017 року між відділом освіти Дружбинської міської ради Ямпільського району та сумською будівельною фірмою була укладена угода - підряду на будівництво футбольного майданчика зі штучним покриттям. Вартість складу та обсягів робіт, відповідно до проектної документації, склала понад 1200000 гривень. Пізніше були укладені додаткові договори, де остаточна вартість майданчику склала майже півтора мільйони гривень бюджетних коштів.

До початку робіт замовник перерахував будівельній фірмі понад 700 000 гривень авансу, в тому числі - і на закупку будматеріалу. Роботи начебто розпочались: будівельники викопали котлован, засипали його необхідною сумішшю. Пізніше в акт виконаних робіт директор будівельної фірми вніс завідома неправдиву інформацію, значно завищивши їх вартість.

Міська рада знову перерахувала понад 300 000 гривень, а пізніше був підписаний ще один акт з неправдивими цифрами.

Подальші будівельні роботи так і не розпочались, а директор фірми – підрядника перестав відповідати на дзвінки замовника. Представники міськради вимушені були звернутись з відповідною заявою до поліції.

На сьогоднішній день, відповідно до висновків судової комплексної будівельно-технічної та економічної експертиз, директор привласнив та легалізував понад мільйон гривень бюджетних коштів. Відносно нього у поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, відкрили кримінальне провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», ч. 1 ст. 209 «Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом» та ч. 2 ст. 366 «Службове підроблення». За скоєне чоловіку загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Досудове слідство триває, поліція встановлює інших осіб, причетних до розтрати бюджетних коштів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: