Завантаження ...

На Сумщині викрито схему вимагання та одержання хабарів за перетин кордону під час карантину

Під процесуальним керівництвом прокуратури викрито схему вимагання та отримання неправомірної вигоди службовими особами міжнародного пункту пропуску «Бачівськ».



Під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області співробітниками Служби безпеки України в Сумській області спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтава, викрито схему вимагання та отримання неправомірної вигоди службовими особами міжнародного пункту пропуску «Бачівськ».

Встановлено, що службовці митниці вирішили використати на свою користь введені на період карантину обмеження. Зокрема вони систематично вимагали «данину» в громадян України, які повертались з Російської Федерації, а також змушували перевізників платити неправомірну вигоду за безперешкодний перетин кордону.

У п’ятницю, 1 травня 2020 року, під час проведення санкціонованого обшуку виявлено та вилучено купюри, які службовці впродовж зміни ховали майже по всій території митниці. При цьому гроші правоохоронці знаходили в приміщеннях, на подвір’ї та навіть на даху будівлі. Загалом вилучено близько 10 тис. грн.

На даний час досудове слідство за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди) КК України триває. За результатом розслідування діям службовців, причетним до протиправної схеми збагачення буде надано правову оцінку.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: