Завантаження ...

Поліція Сумщини радить громадянам бути більш обачними при купівлі товару через мережу Інтернет

Гроші заплатили, а замовлений товар не отримали – саме таким чином двоє роменчан втратили загалом майже 17 тисяч гривень.



Гроші заплатили, а замовлений товар не отримали – саме таким чином двоє роменчан втратили загалом майже 17 тисяч гривень.

До Роменського відділу поліції звернулася 38-річна жінка, яка повідомила, що мала необережність втрапити у шахрайську пастку. Заявниця розповіла, що на одному із Інтернет-сайтів знайшла оголошення про продаж одягу. Обговоривши з продавцем всі деталі угоди, жінка перерахувала 2500 гривень в якості предоплати за товар. За кілька днів вона отримала посилку, однак замість очікуваних виробів там перебували зовсім інші моделі одягу. За словами жінки, вона повернула посилку відправнику. Однак сам продавець аванс за замовлення не повернув, і будь-який зв'язок з ним з того часу перервався.

Ще однією жертвою інтернет-шахраїв став 42-річний житель райцентру. Чоловік розповів правоохоронцям, що хотів придбати автомобіль – його цікавили не нові легковики в доброму стані і за невисокою ціною. Саме на таке оголошення зі спокусливою пропозицією ввезення авто з-за кордону за досить низькою ціною він і натрапив на одному з сайтів. Аби обговорити всі подробиці угоди, він зв’язався з автором оголошення. Останній запевнив, що ввезе вподобане авто лише тоді, як покупець перерахує певну суму в якості гарантії покупки. Довіривши співрозмовнику, чоловік перерахував на продиктований йому рахунок близько 14 тисяч гривень. Проте, ледве отримавши гроші, «продавець» тут же обірвав будь-який зв'язок, вимкнувши телефон та видаливши з сайту оголошення.

Зрозумівши, що став жертвою злочину, роменчанин звернувся до поліції.

За обома фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліція вчергове закликає громадян бути обережними при покупках через Інтернет, і за жодних обставин не переказувати кошти незнайомцям за ще не отримані послуги чи товари. А в тому разі, якщо ви все ж таки стали жертвою шахрая, негайно звертайтесь до найближчого відділу поліції або телефонуйте на номер «102».

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: