Завантаження ...

На Сумщині дільничні офіцери поліції викрили трьох крадіїв

Як встановили правоохоронці, чоловіки певний час слідкували за чужим будинком. І, впевнившись, що господарів немає вже досить довгий час, винесли з хати побутову техніку.



Як встановили правоохоронці, чоловіки певний час слідкували за чужим будинком. І, впевнившись, що господарів немає вже досить довгий час, винесли з хати побутову техніку. Проте залишитися невикритими їм не вдалось.

До поліції із повідомленням про крадіжку побутової техніки звернулась конотопчанка, яка доглядала за будинком своєї подруги, поки та перебуває у довготривалому від‘їзді. Жінка розповіла, що, прийшовши в чергове навідати довірену їй господу, побачила, що з будинку зникли майже всі предмети побутової техніки: пилосос, настінний годинник, вентилятор, мікрохвильовка, бойлер та навіть холодильник. Тож вона негайно зателефонувала до поліції.

Дільничні офіцери поліції, відпрацювавши навколишню територію та опитавши мешканців сусідніх будинків, вже за кілька днів вийшли на слід імовірних злодіїв – трьох місцевих чоловіків віком 42-х, 39-ти та 33-х років. Всі вони вже мають судимості за майнові злочини та незаконне зберігання наркотиків. «Трійця» ніде не працює, пиячить та веде асоціальний спосіб життя. Навідавшись до одного з них додому, поліцейські виявили там усіх трьох підозрюваних. Вже у відділку поліції, куди їх було доставено для надання пояснень, чоловіки зізналися у скоєному. Вони розповіли, що заздалегідь запримітили будинок, де давно не з’являлись господарі, і кілька днів спостерігали за ним, аби в цьому переконатись. А коли упевнились – вирішили «йти на діло». Один залишився на варті, двоє інших виносили викрадені речі та переправляли у заздалегідь сплановане місце. Потім все викрадене правопорушники продали, а гроші витратили на власні потреби.

«Наразі частина викраденого вилучена та повернута господарям, - коментує ситуацію Сергій Породько, начальник Конотопського відділу поліції. - А трьом приятелям оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням до житла, вчинена групою осіб…) Кримінального кодексу України. Нині вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне зловмисникам загрожує до шести років позбавлення волі».

В рамках кримінального провадження працівники поліції перевіряють підозрюваних на причетність до аналогічних злочинів, скоєних як на території м. Конотоп, так і Конотопського району. Остаточну ж крапку у справі поставить суд

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: