Завантаження ...

В Сумах депутати підтримали непрацюючі ФОПи

Депутати міської ради внесли зміни до рішення від 19 червня 2019 року № 5300-МР «Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців».



Депутати міської ради внесли зміни до рішення від 19 червня 2019 року № 5300-МР «Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців».

Зміни стосуються суб’єктів господарювання, яким заборонено діяльність у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», та суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території ринків Сумської міської ОТГ.

На період дії карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), для них встановлено ставки єдиного податку з розрахунку на календарний місяць (за місяці в яких діяв карантин):

  • для першої групи платників єдиного податку – 0% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року,
  • для другої групи платників єдиного податку – 0% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Окрім того, для цих «єдинників» протягом календарного місяця, наступного за місяцем, в якому будуть зняті обмеження для роботи, діятимуть наступні ставки єдиного податку з розрахунку на календарний місяць:

  • для першої групи платників єдиного податку – 5% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року;.
  • для другої групи платників єдиного податку – 5% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Міський голова Олександр Лисенко подякував депутатам за те, що вони консолідовано випрацювали рішення, яке підтримає сумських підприємців та допоможе зменшити їхні втрати через вимушене призупинення діяльності.

Разом із тим, сумські обранці доручили департаменту забезпечення ресурсних платежів на наступну сесію підготувати звернення до керівництва держави з проханням іще зменшити податкове навантаження й на інші групи підприємців.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: