Завантаження ...

На Сумщині п'яний тракторист намагався «відкупитися» від відповідальності

Подія сталася у селі Ромашкове Середино-Будського району. Нетверезий водій запропонував співробітникам групи реагування патрульної поліції 4000 гривень за не притягнення його до адміністративної відповідальності.



Подія сталася у селі Ромашкове Середино-Будського району. Нетверезий водій запропонував співробітникам групи реагування патрульної поліції 4000 гривень за не притягнення його до адміністративної відповідальності. Однак «домовитись» не вийшло - правоохоронці задокументували факт спроби дачі неправомірної вигоди і відкрили стосовно чоловіка кримінальне провадження.

Під час нагляду за дорожнім рухом на автодорозі в селі Ромашкове Середино-Будського району, у поле зору співробітників сектору реагування патрульної поліції потрапив трактор Сінтай, що не мав номерних знаків. Поліцейські зупинили транспорт для перевірки документів. Під час спілкування з 22-річним водієм стало зрозуміло, що той перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Більш того – у нього на транспорт не виявилось жодних документів.

«Від запропонованого медичного огляду громадянин ухилився та всіляко намагався відмовити поліцейських від складання на нього адміністративного протоколу за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, - розповідає Сергій Тітенко, начальник Середино-Будського відділення поліції. – Молодик зізнався, що цього дня вживав спиртне, а тому запропонував нашим співробітникам «домовитись» за 4 000 гривень».

Поліцейські попередили правопорушника про кримінальну відповідальність, проте той наполягав на своєму. Факт спроби дачі неправомірної вигоди правоохоронці задокументували та відкрили стосовно чоловіка кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років.

Крім того, на чоловіка складено два адміністративних протоколи: за ч. 2 ст. 130 «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння» та ст. 126 «Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами».

Відомо, що цей громадянин протягом року не вперше притягується до адміністративної відповідальності за подібне правопорушення. Суд, який призначив покарання у вигляді сплати горе-водієм чималого штрафу, ще й позбавив його права керувати транспортними засобами строком на три роки.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: