Завантаження ...

За минулу добу у п’яти районах області виявлені боєприпаси часів Другої світової війни

Серед небезпечних знахідок - артилерійські снаряди різних калібрів та навіть одна авіабомба. До приїзду саперів боєприпаси взяли під охорону працівники поліції.



Серед небезпечних знахідок - артилерійські снаряди різних калібрів та навіть одна авіабомба. До приїзду саперів боєприпаси взяли під охорону працівники поліції.

До Білопільського відділення поліції зателефонувала 55-річна жителька смт. Миколаївка та повідомила, що під час проведення земляних робіт на відстані 100 метрів від свого домоволодіння вона виявила іржавий предмет циліндричної форми, зовні схожий на снаряд. Прибувши за вказаною адресою, працівники поліції визначили, що це й справді є артилерійський снаряд калібру 76 мм часів Другої світової війни.

Ще два артилерійських снаряди такого ж калібру у яру на відстані одного кілометру від найближчих хат виявили жителі села Симонівка Сумського району. Ще один 76-міліметровий артснаряд був знайдений у полі неподалік села Шевченкове на Глухівщині.

Вчора ж до Роменського відділу поліції з села Пустовійтівка зателефонував 57-річний місцевий житель та повідомив, що під час проведення земляних робіт поряд зі своїм домогосподарством він наштовхнувся на авіабомбу ФАБ-100 часів Другої світової війни.

А у полі на відстані кілометра від села Мала Павлівка Охтирського району було знайдено 122-міліметровий снаряд. Про знахідку поліцію повідомив місцевий житель.

На місцях виявлення боєприпасів виставлено охорону поліції до прибуття саперного підрозділу спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Управління МНС України.

Поліція нагадує громадянам, що старі боєприпаси найчастіше знаходять саме навесні, коли тривають польові роботи та відбуваються прогулянки на природі. Ці предмети можуть таїти в собі неабияку небезпеку для оточуючих, а тому їх не треба рухати – підіймати, переміщати, кидати. І ні в якому разі не розбирати та не кидати у вогонь. Звертаємо на це увагу і дорослих і дітей.

У разі виявлення будь-де, зброї, боєприпасів, чи інших вибухонебезпечних предметів, важливо відмітити місце знахідки, відійти на безпечну відстань та викликати поліцію.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: