Завантаження ...

На Сумщині поліцейські встановлюють особу молодика, який обміняв бабусі п'ять тисяч грн на сувенірні купюри

Подія сталася вчора в одному з населених пунктів Конотопського району. Близько одинадцятої ранку до 81-річної жінки завітав незнайомець, який назвався працівником служби контролю за використанням електроенергії



Подія сталася вчора в одному з населених пунктів Конотопського району. Близько одинадцятої ранку до 81-річної жінки завітав незнайомець, який назвався працівником служби контролю за використанням електроенергії.

В розмові зі старенькою господинею, гість розповів, що, окрім перевірки електролічильника, має вручити їй ще й тисячу гривень, начебто обіцяну Президентом України у зв’язку із пандемією коронавірусу. І передав їй, як пізніше виявилося, дві сувенірні купюри з написами «500 гривень». Ще через деякий час, зрозумівши, що йому вдалося втертися в довіру до літньої жінки, візитер став розповідати їй про грошову реформу, яка буцім-то проводиться в державі. Як запевнив молодий чоловік, гроші необхідно обміняти негайного, оскільки нібито вже по обіді в обіг увійдуть нові купюри.

Не запідозривши нічого лихого, бабуся дістала зі сховку свої заощадження та обміняла п’ять з половиною тисяч гривень на еквівалентну суму в сувенірних папірцях.

Вже після того, як гість пішов геть, жінка з «новими» грошима пішла до магазину, де й дізналася, що стала жертвою шахрайської оборудки. Їй не залишалось нічого іншого, як зателефонувати з відповідною заявою до поліції.

Конотопські слідчі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

З’ясовуючи деталі події, правоохоронці встановили, що на вигляд правопорушникові близько 20-25 років, худорлявої статури, зріст близько 170-175 см., обличчя овальне, волосся чорне. Він був одягнений у чорну куртку та штани такого ж кольору, на голові мав чорну бейсболку. Зловмисник може пересуватися на мотоциклі Suzuki синього кольору.

Працівники поліції звертаються до громадян з проханням - якщо ви володієте будь-якою інформацією, що допоможе у розшуку зловмисника, повідомте про це до Конотопського відділу поліції за адресою: м. Конотоп, пр. Миру, 14, або за телефонами: (068) 070-21-74 та (095) 348-86-06 чи на спецлінію поліції «102».

Разом з тим, правоохоронці настійливо радять громадянам не впускати до своїх домівок незнайомих осіб, ким би вони не представлялись, та не довіряти інформації, яку повідомляють ці візитери. Особливо, якщо мова заходить про ваші заощадження. Пам’ятайте, що жодної грошової реформи в державі наразі не проводиться. А якщо вона й буде, то їй передуватиме масштабна інформаційна кампанія у засобах масової інформації, і кожен громадянин дізнається про неї заздалегідь. То ж будьте пильними і не дайте себе ошукати.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: