Завантаження ...

Карантинні заходи, що впроваджені на Сумщині з 12 березня, мають позитивні результати

Наразі від коронавірусної інфекції в області одужали 34 особи. Але тактику суворого дотримання карантинного режиму потрібно продовжувати й надалі.



Наразі від коронавірусної інфекції в області одужали 34 особи. Але тактику суворого дотримання карантинного режиму потрібно продовжувати й надалі. На цьому наголосив заступник директора Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Михайло Мацюк під час брифінгу щодо ситуації із захворюванням на коронавірусну інфекцію на Сумщині

Михайло Мацюк подякував за злагоджену роботу у цьому напрямку медиків, органи місцевої виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи та всіх свідомих людей.

За його слова, завдяки спільним зусиллям, зокрема, у селі Козацьке Конотопського району вже можливо послабити суворі заходи щодо протидії поширенню коронавірусу, адже там зафіксували динаміку зниження захворюваності.

Нагадаємо, що саме в цьому населеному пункті окрім встановлення на виїздах з села постів патрульної поліції, заборони покидати село, жорсткого контролю за наявністю у жителів масок у громадських місцях, проводилась і посилена інформаційна робота щодо важливості самоізоляції і негайного звернення до лікувального закладу у разі появи симптомів захворювання.

Заступник директора обласного лабораторного центру зазначив, що позитивна динаміка спостерігається і у м. Кролевець, де був виявлений осередок спалаху коронавірусної інфекції на одному з підприємств. Адміністрація підприємства дослухалася до рекомендацій спеціалістів, вжила всіх необхідних заходів щодо локалізації осередку інфекції, усі контактні особи знаходяться на самоізоляції.

Михайло Мацюк повідомив, що, на його думку, знімати будь які обмеження сьогодні ще зарано. Навпаки у поминальні дні нам всім необхідно бути обережними, виважено приймати рішення, думати, у першу чергу, про життя і здоров’я тих, хто сьогодні поруч з нами. А пом’янути тих, хто вже пішов за межу, ми ще встигнемо по завершенню карантину. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: