Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу два боєприпаси знешкоджено та ще чотири виявлено

22 квітня групою піротехнічних робіт було проведено роботи зі знешкодження 82-мм мінометної міни та 76-мм артилерійського снаряду часів Другої світової війни



22 квітня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій було проведено роботи зі знешкодження 82-мм мінометної міни та 76-мм артилерійського снаряду часів Другої світової війни, які раніше було виявлено, на лузі с. Бобрик Роменського району, на відстані до 3 км від житлових будинків.

Цього ж дня, об 11:00 до Служби порятунку «101», надійшла інформація про виявлення артснаряду калібром 76 – мм, на відстані до 150 м від житлових будинків с. Привокзальне, Ямпільського району. Ще один випадок мав місце в с. Зарічне Тростянецького району на відстані до 300 м від житлових будинків, місцевим мешканцем було виявлено одна 80 – мм мінометна міна.

Того ж дня, о 14:47 в с. Перекопівка, Роменського району було виявлено місцевими мешканцями 50-мм мінометну міну та 76-мм артснаряд. Небезпечні знахідки знаходилися у лісі на відстані до 300 м від житлових будинків.

На місцях небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Пам'ятайте! Вилучення та знешкодження даних предметів можуть здійснювати лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: