Завантаження ...

За минулий тиждень інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 16 порушень

У період з 16 по 22 квітня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 16 по 22 квітня 2020 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено вісім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову) та шість – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства). Також оформлено два акти виявлення та вилучення 28 одиниць безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 41 од. заборонених знарядь лову та більше 15 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 9 010 грн. Накладено штрафів на суму 391 грн. Передано до судів 8 справ для притягнення до адміністративної відповідальності» - повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, 16 квітня 2020 року в ході проведення рибоохоронного рейду групою державних інспекторів Сумського рибоохоронного патруля викрито грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на водоймі біля с. Терещенки Білопільського району. Близько 8 години виявлено двох порушників, які ловили водні біоресурси забороненими знаряддями – чотирма сітками. У такий спосіб їм вдалося виловити більше 8 кг риби: щука – 18 екз., плітка – 14 екз., окунь –11 екз., карась сріблястий – 5 екз., краснопірка – 1 екз. Завдано збитків рибному господарству на суму 7 650 грн.

18 квітня на р. Псел в с. Ворожба Лебединського району рибпатруль викрив порушника, який за допомогою заборонених знарядь – чотирьох сіток добув більше 5 кг водних біоресурсів: плітка – 4 екз., лящ – 3 екз. та щука – 1 екз. Сума збитку склала 1 190 грн.

На порушників складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно опису-оцінки знарядь лову.

В заборонений нерестовий період державні інспектори викривають громадян, які, порушуючи Правила рибальства, добувають рибу на човнах, перевищуючи дозволену кількість вудочок на одну особу.

Так, 16 квітня в с. Галенкове Роменського району виявлено два порушника, які ловили рибу чотирьма вудками кожен. На осіб накладено штраф по 51 грн.

Згодом, на цій же водоймі чоловік добував водні біоресурси за допомогою чотирьох вудок. На порушника накладено штраф 68 грн.

Аналогічне порушення виявлено на р. Любка в м. Путивль. В нерестовий заборонений період чоловік на човні добував рибу за допомогою двох вудок. За порушення накладено штраф 51 грн.

На винних осіб складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

За даний період складено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна. У місті Путивль на водоймі виявлено 26 раколовок, власник яких не встановлений. У водне середовище випущено 8 раків. У Конотопському районі виявлені дві безхозні сітки.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог правил рибальства в нерестовий період, з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: