Завантаження ...

На Сумщині майже щодня громадяни знаходять боєприпаси минулої війни

За святкові вихідні дні до поліції від жителів Сумської області надійшло вісім повідомлень про виявлення ними боєприпасів часів Другої світової війни.



За святкові вихідні дні до поліції від жителів Сумської області надійшло вісім повідомлень про виявлення ними боєприпасів часів Другої світової війни. Небезпечні знахідки підлягають обережному вилученню, та знищенню на полігоні.

Минулої п’ятниці до Краснопільського районного відділення поліції надійшло телефонне повідомлення від місцевого жителя, про те, що в районі залізничної станції Корчаківка, на відстані 10 метрів від залізничної колії, ним було виявлено три мінометні міни калібру 50 міліметрів. Того ж дня у селі Піски Буринського району, місцевий 48-річний чоловік, під час проведення земельних робіт на території власного домогосподарства викопав артилерійський снаряд калібру 76 мм.

Днем пізніше, в лісовому масиві за три кілометри від села Бобрик Роменського району громадяни виявили артилерійський снаряд калібру 76 міліметрів та мінометну міну калібру 82 міліметри часів Другої світової війни. Ще одну 82-міліметрову мінометну міну було знайдено в лісосмузі неподалік від села Бітиця Сумського району. А у полі, поряд з селом Шаповалівка Конотопського району місцевий житель зайшов ручну гранату Ф-1.

Вчора, у Конотопському районі, у лісосмузі, на відстані одного кілометри від села Лисогубівка, місцеві жителі виявили 122-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Того ж дня, в полі біля села Грузьке Тростянецького району було знайдено ще один артилерійський боєприпас такого ж калібру. А біля села Велике Озеро Охтирського району виявлено іржаву 82-міліметрову мінометну міну.

На місцях виявлення боєприпасів виставлено охорону поліції до прибуття саперного підрозділу спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Управління МНС України.

Поліція нагадує громадянам, що старі боєприпаси найчастіше виявляються саме навесні, коли тривають польові роботи та відбуваються прогулянки на природі.

У разі виявлення будь-де, зброї боєприпасів, чи інших вибухонебезпечних предметів, найголовніше відмітити чи запам’ятати місце знахідки, відійти на безпечну відстань та викликати поліцію.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: