Завантаження ...

Сумчанам нагадують про дотримання карантину під час поминальних днів

Під час апаратної наради, міський голова Олександр Лисенко звернув увагу містян на важливість дотримання правил карантину під час поминальних днів 26, 27 та 28 квітня.



Під час апаратної наради, міський голова Олександр Лисенко звернув увагу містян на важливість дотримання правил карантину під час поминальних днів 26, 27 та 28 квітня.

«Відрадно, що більшість сумчан, керувались здоровим глуздом при відзначенні Великодня, не залишали цього дня домівки і не йшли до церкви. Масових скупчень людей в храмах зафіксовано не було. Дякую і настоятелям міських храмів та святим отцям, за те що дотримувались рекомендацій місцевого органу влади. Наразі, важливо продовжувати дотримуватись правил карантину. Попереду поминальні дні, тому вкотре прошу містян, в першу чергу, думати про своє здоров'я і обмежити відвідування храмів і кладовищ до закінчення карантину», – сказав міський очільник.

Нагадаємо, 13 квітня, виконавчий комітет ухвалив рішення, що регулює проведення поминальних днів у 2020 році на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади під час карантину.

Документом визначено, що поминальні богослужіння та заходи 26, 27 та 28 квітня мають проводитися релігійними організаціями на території культових споруд і прилеглій території без участі громадян.



Також цим рішенням заборонено відвідування кладовищ населенням, у тому числі присутність на них священнослужителів, із метою здійснення поминальних заходів 26, 27, та 28 квітня та встановлення намогильних споруд із 14 квітня і до закінчення карантину.

КП «Спеціалізований комбінат» наказано виготовити та встановити біля входу на кладовища інформаційні таблички, розмістивши на них прийняте рішення виконавчого комітету та загальну інформацію про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Також рішенням виконавчого комітету, відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи, Сумському відділу поліції ГУНП в Сумській області, Управлінню патрульної поліції в Сумській області у межах повноважень доручено забезпечити дотримання передбачених цим рішенням заходів, публічну безпеку та порядок під час проведення поминальних днів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: