Завантаження ...

Поліцейські Сумщини попереджають: передоплата за автомобіль в Інтернеті може бути шахрайською пасткою

Ще одне подружжя з Шостки постраждало від продавців віртуальних автомобілів. Потерпілі намагались через Інтернет придбати вподобане авто і перерахували 29 тисяч гривень передоплати



Ще одне подружжя з Шостки постраждало від продавців віртуальних автомобілів. Потерпілі намагались через Інтернет придбати вподобане авто і перерахували 29 тисяч гривень передоплати, а натомість залишились і без транспорту, і без своїх заощаджень.

За словами 32-річної заявниці, оголошення в Інтернеті знайшов її чоловік, який нині перебуває у тривалому відрядженні в іншій області. Він зателефонував їй і вони вирішили придбати вподобане авто. У пропозиції була вказана вартість ВАЗ-21099 - 25 тисяч гривень.

Спочатку чоловік зв’язався з продавцем та обговорив з ним умови купівлі – продажу автомобіля: власник автотранспорту вимагав 14 тисяч гривень передоплати на вказаний номер банківської картки, адже ціна дуже приваблива і бажаючих купити машину багато. Чоловік заявниці виконав умову.

В той же день продавець телефоном зв’язався вже з заявницею та попросив перерахувати ще 11 тисяч за авто і 4 тисячі - на оформлення документів. Він вказав інший номер банківської картки, нібито їх бухгалтера, який і буде оформлювати угоду. Порадившись з чоловіком телефоном, жінка виконала умову.

Наступного дня вона сама зателефонувала продавцю, щоб обговорити час доставки автомобіля. Проте відповіді не дочекалась - абонент с того часу перестав виходити на зв'язок.

В поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого проводяться оперативні заходи щодо встановлення особи афериста.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням не надсилати передоплату за купуємий товар, а розраховуватись за нього під час отримання.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: