Завантаження ...

Поліція Сумщини встановлює шахрая, який обманом заволодів грошима пенсіонерки

Жителька Охтирки повірила незнайомцю, який подзвонив з повідомленням, що начебто її син потрапив у серйозне ДТП і нині перебуває в лікарні у важкому стані.



Жителька Охтирки повірила незнайомцю, який подзвонив з повідомленням, що начебто її син потрапив у серйозне ДТП і нині перебуває в лікарні у важкому стані. За словами співрозмовника, потерпілий потребує термінової операції, в іншому випадку – наслідки можуть бути летальними.

Налякана 77-річна жінка віддала кур’єру набір постільної білизни та свою банківську картку. Лише потім вона здогадалась уточнити, як справи у сина, і дізналась, що з ним все гаразд.

Як з’ясували правоохоронці, до яких вона звернулася з заявою про шахрайство, з картки бабусі були зняті 11 тисяч гривень.

В поліції за даним фактом розпочали перевірки, за результатами яких буде прийняте відповідне процесуальне рішення.

Працівники поліції вкотре звертаються до громадян з закликом не довіряти незнайомим телефонним співбесідникам, особливо там, де мова заходить про гроші. Працівники державних органів як то поліцейські чи медики, співробітники банківських структур можуть вам подзвонити і лише запросити у зручний для вас час прийти до найближчого відділення тієї організації, яку вони представляють – не більше. Розкажіть своїм літнім родичам про такі шахрайські схеми, попередьте, що і їм можуть подзвонити. Проінструктуйте, як слід діяти стареньким у таких випадках. Врешті-решт, знайдіть час і телефонуйте своїм літнім батькам, дідусям та бабусям, розповідайте їм про свої справи, аби вони знали, що з вами все гаразд, а в разі подібних дзвінків могли розуміти, що спілкуються з шахраями. Будьте уважні та передбачливі, і тоді ані вам, ані вашим стареньким родичам не доведеться бути жертвами шахрайства.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: