Завантаження ...

Під час великодніх свят правопорядок на Сумщині охоронятимуть понад півтисячі поліцейських

Правоохоронці слідкуватимуть не лише за тим, аби на вулицях міст і сіл у великодню ніч підтримувався публічний порядок, а й за тим, щоб у храмах і церквах під час великодніх богослужінь дотримувалися діючих карантинних обмежень.



Правоохоронці слідкуватимуть не лише за тим, аби на вулицях міст і сіл у великодню ніч підтримувався публічний порядок, а й за тим, щоб у храмах і церквах під час великодніх богослужінь прихожани та священнослужителі дотримувалися діючих карантинних обмежень. Саме про це йшлося сьогодні під час відеоселекторної координаційної наради в Головному управлінні Національної поліції в Сумській області, що відбулася під головуванням начальника ГУНП Руслана Пиняги.

Під час відеоселекторної координаційної наради в ГУНП області керівники Сумської обласної та районних держадміністрацій, поліцейських підрозділів, суміжних правоохоронних структур визначили ряд організаційних та практичних заходів для забезпечення під час Великодніх свят публічного спокою та порядку в регіоні та дотриманні карантину.

«Цей Великдень українці зустрінуть не так, як звичайно з масовим відвідуванням церковних богослужінь, - зазначив начальник ГУНП в Сумській області Руслан Пиняга. - З метою недопущення розповсюдження короновірусної інфекції, на час карантину на державному рівні заборонено проведення будь-яких масових заходів. Тож сьогодні на працівників поліції покладається ще більша відповідальність – вони будуть не тільки нести службу з охорони публічного порядку біля храмів під час проведення там богослужінь, а й проводити роз’яснювальну і профілактичну роботу з населенням, аби не допустити масових зібрань і скупчень людей. А вже потім, задля безпеки громадян, якщо цього й справді вимагатиме ситуація, можуть застосовувати заходи адміністративного реагування».

За словами Руслана Пиняги, в ніч з 18-го на 19-те квітня в 312-ти культових спорудах на території Сумської області відбудуться Пасхальні Богослужіння. З них у 276 храмах УПЦ Московського патріархату та 48 храмах Православної Церкви України. Орієнтовно святкові служби на Сумщині відвідає до 9 000 прихожан. На охорону публічного порядку планується залучити понад 550 працівників поліції, національних гвардійців та членів громадських формувань. Також на чергування заступлять і співробітники державної служби з надзвичайних ситуацій.

У посиленому режимі працюватимуть групи «швидкого реагування», кінологічна та вибухо-технічна служби. Передбачена робота додаткових слідчо-оперативних груп.

Заступник Голови Сумської обласної державної адміністрації Іван Боршош закликав всіх жителів області бути згуртованими у дотриманні карантину, максимально уникати виходів без нагальної потреби на вулицю, утриматися від відвідування будь яких масових заходів, і на власному прикладі показати співгромадянам, що святкувати Паску можна і вдома. «Бо Паска Христова – це, перш за все, свято Духа, а не день пікніків та шашликів на природі, - підкреслив посадовець. - Лише повне утримання від гулянь і колективних зустрічей з друзями допоможе в тому, що ситуація з розповсюдженням короновірусу не буде катастрофічною».

Правоохоронці Сумщини вітають громадян з наступаючим світлим святом Христового Воскресіння, і звертаються з проханням не порушувати закон; бути толерантними, не зловживати спиртним, беззаперечно дотримуватися правил дорожнього руху та діючих нині карантинних обмежень; і зустріти Великдень у затишному родинному колі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: