Завантаження ...

На Сумщині вже є новий апарат, що дає можливість швидко визначати наявність COVID-19 у пацієнтів

Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України отримав апарат, який дозволить оперативно визначати наявність COVID-19 у пацієнтів.



Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України отримав апарат, який дозволить оперативно визначати наявність COVID-19 у пацієнтів. Місцеві фахівці робитимуть ті ж дослідження, що проводять у столиці. Враховуючи підготовку біологічних матеріалів для дослідження, результат можна буде отримати вже через 6 годин. Про це повідомивдиректор Сумського обласного лабораторного центру Володимир Збаражський під час брифінгу щодо ситуації із захворюванням на коронавірусну інфекцію на Сумщині

За його словами, на новому апараті – ампліфікаторі (планшетного типу СFX-96) можна здійснити відразу 96 досліджень. Це 6-канальний високошвидкісний апарат з відповідними комплектуючими. Обладнання призначене для проведення ПЦР-діагностики. Це діагностика, що на 99% виявляє наявність РНК-вірусу, в тому числі коронавірусу.

Володимир Збаражський зазначив, експрес-тест у здорової людини, яка є носієм інфекції чи у людини, яка хворіє перші дні – антитіл не покаже. На відмінну від ампліфікатора. Цей апарат дозволить швидко виявляти хворобу на будь-якій стадії і оперативно усувати можливу загрозу.

Консультанти Міністерства охорони здоров’я вже завтра проведуть навчання для працівників лабораторного центру щодо роботи з новим обладнанням.

Придбане обладнання призначене не лише для діагностики коронавірусу. Воно буде використовуватися і для інших лабораторних досліджень, таких як вірусний гепатит В та С, грип типу А та Б та інше.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: