Завантаження ...

На Сумщині 14 квітня виявили два боєприпаси часів війни

14 квітня до Служби порятунку «101» надійшло 2 повідомлення про небезпечні знахідки. Обидва предмети попередньо ідентифіковані працівниками підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій



14 квітня до Служби порятунку «101» надійшло 2 повідомлення про небезпечні знахідки. Обидва предмети попередньо ідентифіковані працівниками підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, як боєприпаси часів Другої світової війни. На місцях їх виявлення взято під охорону працівниками поліції.

Так, у лісосмузі Білопільського району, місцевий житель натрапив артилерійський снаряд, який знаходився в 1,5 км від житлових будинків с. Жолобок. Знову таки у лісосмузі в Сумському районі поблизу с. Велика Чернеччина було виявлено мінометну міну.

На знешкодження даних боєприпасів надано заявку до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни).

Рятувальники наголошують, що при знаходженні вибухонебезпечних або схожих на них предметів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби за телефонними номерами «101» та «102». Пам'ятайте, вилучення та знешкодження даних боєприпасів можуть здійснювати лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: