Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу рятувальники двічі проводили демеркуризацію приміщень

14 квітня о 17:19 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що розбився ртутний медичний термометр, внаслідок чого стався розлив ртуті в житловому будинку по вул. Чернігівська в м. Шостка.



14 квітня о 17:19 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що розбився ртутний медичний термометр, внаслідок чого стався розлив ртуті в житловому будинку по вул. Чернігівська в м. Шостка. На місце виклику направили відділення 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники зібрали ртуть та провели демеркуризацію помешкання.

Цього ж дня, о 17:54 відділення 1-ї державної пожежно-рятувальної частини було викликане на вул. Нахімова, де в одній з кімнат квартири стався схожий випадок.

Фахівці застерігають, у жодному разі не викидайте прилади із ртуттю у сміттєві баки - це несе загрозу довкіллю та іншим громадянам. Не дозволяйте дітям гратися з медичними термометрами. Якщо ви виявили розлиту ртуть, необхідно огородити місце розливу та повідомити фахівців Служби порятунку за номером «101».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: