Завантаження ...

Чим дихали сумчани в березні

Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті в березні.

Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті в березні.

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на трьох стаціонарних постах.

Упродовж березня було відібрано 1000 проб атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу в 1,9 раза, діоксиду азоту в 1,8 раза. Інші інгредієнти, що визначались, були нижче санітарних норм.

В березні на ПСЗ № 5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по пилу перевищував рівень ГДК в 2,7 раза, діоксиду азоту в 2,4 раза. Середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу 1,8 раза. по діоксиду азоту – в 1,5 раза на на ПСЗ № 4 (вул. Харківська), а на ПСЗ № 3 (вул. Сумсько-Київських дивізій) відповідно в 1,2 та 1,4 раза.


В звітному місяці на ПСЗ №5 (вул. Металургів) зафіксовано 10 випадків перевищення максимально разової концентрації по пилу. Найвища концентрація була виявлена 10 березня о 7:00 в 1,6 раза при південно-східному напрямку вітру зі швидкістю 3 м/с.

У порівнянні з попереднім місяцем забруднення атмосферного повітря міста по діоксиду азоту та оксиду азоту збільшилось, по оксиду вуглецю, аміаку зменшилось, а по пилу, діоксиду сірки, формальдегіду залишилось майже на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в березні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у березні становив по місту 12–13 мкР/год і не перевищував допустимих значень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: