Завантаження ...

На Сумщині, під час пожежі, вогнеборці врятували трьох дітей

10 квітня о 07:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку на пров. Лікарняному в смт. Краснопілля.



10 квітня о 07:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку на пров. Лікарняному в смт. Краснопілля. На гасіння направили черговий караул 11-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Через 3 хв вогнеборці прибули на місце виклику і встановили, що загоряння сталося у будинку загальною площею 242 кв. м. Вогонь охопив покрівлю, перекриття на значній площі, дерев’яну веранду, меблі та домашні речі. Також ускладнювало ситуацію те, що будівля була дерев’яна, зовні обкладена цеглою.

Під час проведення розвідки в одній із кімнат вогнеборці виявили трьох дітей, яких через вікно евакуювали на вулицю. Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому на відстані 60 м була прокладена рукавна лінія від найближчого пожежного гідранту. О 8:25 вдалося локалізувати загоряння, Проте щоб повністю ліквідувати пожежу довелося розбирати конструкції для виявлення прихованих осередків горіння. О 11:05, використавши 37 т води, полум’я повністю приборкали.

Всього на гасіння залучалось 13 чоловік особового складу на 2 одиницях техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як було встановлено, врятовані двоє синів жителів будинку 2002 та 2005 р.н., їх знайома 2003 р.н. За інформацією поліції, батьки хлопчиків знаходилися на заробітках в м. Києві і мати днями повинна була повернутися додому. Медична допомога дітям не знадобилася. Цього ж дня батьки приїхали за синами і забрали їх до столиці.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина пожежі – необережне поводження з вогнем сина жителів будинку.

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: