Завантаження ...

На Сумщині упродовж тижня піротехніки знешкодили 10 боєприпасів часів минулих війн

Протягом тижня, піротехнічними підрозділами було знищено 5 артилерійських снарядів (45, 76, 120, 122, 152 мм), 2 мінометних (82 мм) та одну протитанкову міни, 2 ручних гранати часів Другої світової війни.



Протягом тижня, піротехнічними підрозділами Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м.Ромни), було знищено 5 артилерійських снарядів (45, 76, 120, 122, 152 мм), 2 мінометних (82 мм) та одну протитанкову міни, 2 ручних гранати часів Другої світової війни. Дані боєприпаси були виявлені у Конотопському, Путивльському, Лебединському, Охтирському, Сумському районах та містах Лебедин, Охтирка.

На вибухонебезпечні предмети громадяни натрапляли у різних місцях – у полях, лісосмугах, лісах. А на Лебединщині в с. Стеблянки, під час пошуку металобрухту, місцевий житель знайшов у землі ручну гранату Ф-1. Боєприпас знаходився лише в 15 м від житлових будинків. Вибухонебезпечний предмет вилучили піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, вивезли у спеціально відведене місце і знищили шляхом підриву.

Вкотре звертаємося до громадян з наполегливим проханням дотримуватись заходів безпеки у разі виявлення боєприпасів або схожих на них предметів. Пам'ятайте, даних знахідок не можна навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби за телефонними номерами «101» та «102».

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: