Завантаження ...

Поліція Сумщини розкрила крадіжку грошей з рахунку літнього чоловіка

Більше трьох тисяч гривен зняла з чужої картки 22-річна жителька обласного центру, скориставшись гостинністю та необережністю свого знайомого.



Більше трьох тисяч гривен зняла з чужої картки 22-річна жителька обласного центру, скориставшись гостинністю та необережністю свого знайомого. Тепер їй доведеться не тільки постати перед судом, а й повернути викрадені кошти.

По допомогу до працівників Сумського відділу поліції звернувся 60-річий сумчанин. Він розповів, що днями з його банківської картки за невідомих обставин зникли всі заощадження.

Працівники поліції провели перевірку, і встановили, що до зникнення грошей причетна знайома заявника. Кілька днів тому молода жінка залишилась у нього переночувати. Дочекавшись моменту, коли господар засне, вона знайшла його банківську картку, за допомогою мобільного змінила код доступу до рахунку, і зняла більше трьох тисяч гривень.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Працівники поліції застерігають громадян від зайвої довірливості: будьте уважні, впускаючи у свій дім малознайомих осіб. Якщо ви очікуєте гостей – всі свої цінні речі, гроші та документи слід покласти у надійне місце, і сховок нікому не показувати. Також слід тримати у таємниці паролі та коди доступу до банківських рахунків. І, звичайно, постійно контролювати залишок грошей на своєму рахунку.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: