Завантаження ...

За останню добу у Сумах склали два протоколи за порушення правил карантину

Сумчанам нагадують про важливість дотримання правил карантинного режиму та відповідальність за їх порушення.



Сумчанам нагадують про важливість дотримання правил карантинного режиму та відповідальність за їх порушення.

Окрім основних нововведень, які стосуються кожного громадянина країни, додаткові заходи мають право впроваджувати й органи місцевого самоврядування, – на цьому наголосив начальник правового управління Олег Чайченко.

Складати протоколи можуть не тільки працівники правоохоронних органів, а й інші уповноважені місцевою владою особи. У Сумах такими визначено 26 посадовців з різних структурних підрозділів, – відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, управління «Інспекція з благоустрою м. Суми», відділу охорони здоров'я, відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення та відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи.

«3 квітня міською радою було прийнято рішення № 6688 «Про комплексні заходи захисту населення на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади під час карантину, спалахів та епідемії хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (COVID-19). В даному рішенні були акумульовані всі обмеження, прийняті раніше виконавчим комітетом. Тому, якщо протокол за порушення дотримання правил карантину складатиме уповноважена особа вона має посилатись саме на дане рішення міської ради», – зауважив посадовець.

За останню добу в Сумах склали два адміністративних протоколи за порушення правил карантинного режиму, а за весь період карантинних заходів загалом в області – 146.

За повідомленням головного спеціаліста по роботі зі зверненнями громадян та юридичних осіб Зарічного районного суду м Суми Юлії ПОПОВИЧ, на кінець дня 9 квітня в провадження суддів Зарічного районного суду надійшло 29 справ про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за вказаною статтею, з них розглянуто 22.

«З цього числа осіб на дев'ять правопорушників накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 17 тис. грн, також їм доведеться сплатити і судовий збір в розмірі 420 грн. 40 копійок. Вісім правопорушників притягнуті до відповідальності у зв'язку з перебуванням їх в громадських місцях без засобів індивідуального захисту та перебування на вулиці без документів. Одна особа притягнута за те, що нею не було припинено роботу магазинів електротоварів в період запровадженого карантину», – зауважила Юлія Попович.

Також, за її словами, 11 справ закрито у зв'язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення, здебільшого протоколи були складені на осіб, які не здійснювали вказану у протоколах діяльність, являлись лише найманими працівниками, тобто такі особи не були суб'єктами правопорушення.

Дві справи закрито через малозначність, у цьому випадку суд обмежився усним зауваженням.

Розгляд справ відбувався з урахуванням конкретних обставин справи та особи правопорушника.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: