Завантаження ...

Сумський баскетболіст став кращим снайпером вищої ліги

Через пандемію коронавірусу баскетбольне життя в усьому світі завмерло. Частину змагань довелося дочасно завершити. Чемпіонат України серед команд чоловіків у Вищій лізі також уже завершено.



Через пандемію коронавірусу баскетбольне життя в усьому світі завмерло. Частину змагань довелося дочасно завершити. Чемпіонат України серед команд чоловіків у Вищій лізі також уже завершено.

Традиційно індивідуальні рекорди сезону починаємо з результативності. На момент форсмажорного завершення змагань тут утворилася щільна група лідерів.

Найбільше очок в одному матчі набирав захисник БК “СумДУ” – Ігор Стародуб – 38. Це сталося 1 лютого вдома (номінально дома, але ця гра відбувалась у Кривому Розі) )проти Кривого Рогу-Прометея-2 – 99:94. Номінальні господарі змогли переграти на той час найсильнішу команду чемпіонату.

Другим іде Кристіан Бредфорд з харківського Політехніка. У гостьовому матчі проти Новомосковська 20 лютого він набрав 37 очок (його команда виграла – 106:78).

Третій у рейтингу ветеран Маріуполя Олександр Скутельник. У гостьовому матчі проти Політехніка 19 січня він набрав 36 очок. Гості перемогли – 77:74.

А за середньою результативністю сезону ситуація дещо відрізняється. У лідерах тут той же Стародуб – 20,79 очка за матч (499 очок у 24 поєдинках). А далі за Ігорем йдуть інші гравці. Другий – його партнер по БК “СумДУ” – Ілля Кабацюра – 20,32 очка за матч (386 очок у 19 поєдинках). Третій за середньою результативністю став Андрій Калашников з Говерли (Івано-Франківськ). У середньому він набирав 19,88 очка за матч (517 очок у 26 поєдинках).

Калашников – рекордсмен чемпіонату за набраними очками на момент його зупинки – 517. Другий показник у Анатолія Конєва з кам’янець-подільського ДіДіБао – 504 очка (30 матчів). На третьому місці Ігор Стародуб з СумДУ – 499 очок (24 матчі).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: