Завантаження ...

На Сумщині поліцейські спільно з рибоохоронним патрулем викрили браконьєра-рибалку (+відео)

Понад 30 кілограмів ікряної риби здобув браконьєрським способом 55-річний житель Шостки. Правоохоронці застали чоловіка саме тоді, коли він діставав з водойми сітки з рибою.



Понад 30 кілограмів ікряної риби здобув браконьєрським способом 55-річний житель Шостки. Правоохоронці застали чоловіка саме тоді, коли він діставав з водойми сітки з рибою.

Подія сталася на озері Івне, поблизу села Погребки Шосткинського району. Там, під час спільного рейду поліцейських та співробітників рибоохоронного патруля, був помічений на воді рибалка. Останній доставав з водоймища та складав у гумовий човен сітки.

В подальшому поліцейські вилучили у 55-річного чоловіка 7 сіток, яки вважаються забороненими засобами лову, гумовий човен та понад 30 кілограмів ікряної риби: подуст, окунь, щука, лин, плоскирка, плотва, лящ, карась та язь.

За словами співробітника рибоохоронного патруля, чоловік своїми діями спричинив збитків на суму майже 4 000 гривень.

Сам же рибалка своєї вини не визнає.

За даним фактом у поліції вже відкрили кримінальне провадження за ознаками за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції статті подібні дії караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Правоохоронці нагадують рибалкам, що з 1 квітня по 20 травня, у зв’язку з нерестом, заборонений будь-який вилов риби на річках та їх кореневих водах. З 1 квітня по 30 червня – на ставках та озерах, по 9 червня – на водосховищах.

Дозволена любительська ловля риби з берега: на один гачок вудкою або спінінгом, і лише в межах населених пунктів.

Також у нерестовий період забороняється пересуватись по воді на будь-яких плавзасобах, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: