Завантаження ...

На Сумщині вогнеборці двічі приборкували загоряння господарчих споруд

6 квітня о 15:11 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу споруди на вул. Свободи у м. Ромни.



6 квітня о 15:11 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу споруди на вул. Свободи у м. Ромни. На гасіння направили черговий караул 14-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Через 3 хв вогнеборці прибули на місце виклику і встановили, що загорілася неексплуатуєма господарча споруда. Вогонь охопив сміття в середині і перекинувся на покрівлю на площі 90 кв. м. О 15:18 силами 17 рятувальників на 2 одиницях техніки вдалося локалізувати пожежу, а вже о 15:54 – ліквідувати. Припустима причина загоряння - необережне поводження з вогнем.

А о 20:17 рятувальники отримали інформацію про пожежу господарчої споруди у приватному домоволодінні на вул. Новікова у м. Ворожба, Білопільського району. На гасіння направили чергове відділення 41-го державного пожежно-рятувального посту даного селища та відділення чергового караулу 20-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Ускладнювало ситуацію те, що споруда була дерев’яна. Вогонь охопив покрівлю на площі 20 кв. м та стіни на площі 12 кв. м. О 20:45 вогнеборцям вдалося локалізувати загоряння, тим самим відвернувши небезпеку вже від житлового будинку. О 21:40, використавши 7 т води, пожежу приборкали.

За попередніми даними, перед загорянням господарка спалювала сміття лише в 3 м від споруди. Ймовірно поривами вітру жарина з вогнища потрапила під покрівлю, що і спричинило займання. Пам'ятайте, відповідальне ставлення до вимог пожежної безпеки допоможе не лише уникнути матеріальних збитків, а й запобігти людським жертвам!

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: