Завантаження ...

Прокуратура Сумщини наполягає на примусових заходах для малолітнього, який завдав тілесні ушкодження своєму знайомому

Путивльським відділом Конотопської місцевої прокуратури до суду направлено клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру до 12-річного хлопця



Путивльським відділом Конотопської місцевої прокуратури до суду направлено клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру до 12-річного хлопця, який завдав легкі тілесні ушкодження своєму знайомому.

Мова йде про подію, що сталась у Путивльській спеціалізованій школі-інтернаті 26 лютого 2020 року. Тоді на футбольному полі один хлопчик наносив удари іншому, а присутні знімали це на відео.

У рамках кримінального провадження, розпочатого прокуратурою, встановлено всі обставини події та надано їм правову оцінку. Відповідно до висновку експертизи, 11-річний потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження. Відтак дії його кривдника кваліфіковано за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України. Оскільки він не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність, прокуратура наполягає на примусових заходах виховного характеру.

Водночас проведеною перевіркою встановлено, що насильство мало одноразовий характер, факт булінгу в навчальному закладі не підтвердився.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: