Завантаження ...

На Сумщині поліцейські викрили місцевого жителя у незаконному вилові риби

У зловмисника правоохоронці виявили і вилучили гумовий човен, заборонені знаряддя лову та понад 20 кілограмів ікряної риби. Тепер порушнику доведеться не тільки відшкодувати збитки, а й сплатити чималий штраф.



У зловмисника правоохоронці виявили і вилучили гумовий човен, заборонені знаряддя лову та понад 20 кілограмів ікряної риби. Тепер порушнику доведеться не тільки відшкодувати збитки, а й сплатити чималий штраф.

Під час чергування інспектори сектору реагування патрульної поліції Охтирського відділу поліції поблизу села Грунь зупинили автомобіль ВАЗ-2112. За кермом знаходився 54-річний житель цього ж села. Поліцейські оглянули транспортний засіб, і виявили у багажном відділенні 12 сіток довжиною по 600 метрів кожна та 20 кілограмів свіжовиловленої ікряної риби – карасів, линків тощо. Правоохоронці негайно викликали співробітників місцевого рибоохоронного патруля та разом з ними склали на громадянина відповідні матеріали. Сам громадянин не заперечує, що займається незаконним виловом риби. Стверджує, що віз вилов додому, для власного споживання. Однак, враховуючи вагу та кількість риби, поліцейські небезпідставно вважають, що громадянин міг займатися і нелегальною реалізацією своєї здобичі.

Наразі в рамках відкритого за ознаками ст. 249 ч. 2 КК України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) кримінального провадження слідчі перевіряють цю версію, та з‘ясовують збитки, завдані браконьєрськими діями чоловіка навколишньому середовищу. За вчинене йому загрожує, у відповідності до санкцій статті, покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років. До того ж, йому належить сплатити штраф за кожну виловлену рибину відповідно встановлених, загальна сума завданого збитку становить 9123 грн.

Працівники поліції та рибного господарства нагадують строки заборони весняно-літного періоду на вилов водних біоресурсів:

  • з 1 квітня по 29 червня – в придаткових водоймах (ставки, озера і т. і.);
  • з 1 квітня по 20 травня – в річках та їх кореневих водах;
  • з 1 квітня до 09 червня – у всіх водосховищах.

Також заборонений всякий вилов раків у період виношування ними ікри, личинок та в період першої линьки з 01.04. по 09.06.2020 року.

Працівники поліції та природоохоронні органи закликають громадян бути свідомими, не порушувати закон та бережно і з любов'ю ставитися до природи.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: