Завантаження ...

У Сумах тривають медичні закупівлі для подолання інфекції

З початку спалаху в Україні гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом COVID-19, влада Сум приділяє велику увагу запровадженню комплексних заходів



З початку спалаху в Україні гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом COVID-19, влада Сум приділяє велику увагу запровадженню комплексних заходів для протидії поширенню коронавірусу на території міської ОТГ.

Насамперед, триває робота з оснащення медзакладів необхідним обладнанням – апаратами штучної вентиляції легень та концентраторами кисню, а також забезпеченням лікарів засобами особистого захисту – масками, респіраторами, рукавичками, захисними костюмами та окулярами, спецодягом і засобами дезінфекції.

Наразі в лікарнях міста в наявності 584 ізоляційних одноразових халатів, 423 костюми біологічного захисту, 19 комплектів одягу багаторазового використання, 85 багаторазових захисних щитків для обличчя та 12 одноразових, 790 багаторазових захисних окулярів, 1868 респіраторів FFP2 та 550 респіраторів FFP3.

Нагадаємо, 25 березня міська рада внесла зміни до бюджету, додатково виділивши майже 100 млн грн. на протидію поширенню коронавірусу на території Сумської міської ОТГ та, в разі спалаху інфекції, на боротьбу з хворобою.

З урахуванням можливого зростання захворюваності на коронавірус заплановано придбати в міські медичні заклади понад 500 комплектів захисного одягу, респіраторів Бук-3 – 15 тис. штук, 30 тис. пар рукавичок, 10 тис. штук медичних шапочок, 2 тис. штук захисних закритих окулярів, 200 комбінезонів біологічного захисту, 2 тис. штук респіраторів 3М з фільтром FFP2.

Окрім того, відділ охорони здоров'я працює над закупівлями апаратів штучної вентиляції легень. Попередньо планується придбати п'ять апаратів S1200 та 10 апаратів ЮВЕНТ-Т.

Очільник Сум Олександр Лисенко наголошує на прозорості витрачання коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом. Над цим працює тимчасова контрольна комісія міської ради з питання контролю за ефективним використанням коштів з бюджету Сумської міської ОТГ, передбачених на подолання наслідків COVID-19.

Відділом охорони здоров'я проводиться постійний моніторинг епідемічної ситуації на території Сумської міської ОТГ. Забезпечено контроль підготовки медичних закладів до роботи в умовах реєстрації випадків коронавірусу, забезпеченості медикаментами, засобами захисту та медобладнанням, підготовлений план перепрофілювання ліжкового фонду лікарень у разі виникнення як окремих, так і масових випадків коронавірусу.

Окрім того, проводиться постійне інформування населення про заходи профілактики коронавірусу і порядок звернення за медичною допомогою при підозрі на хворобу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: