Завантаження ...

На Сумщині правоохоронці «гарячим» слідом розкрили грабіж та крадіжку

Обидва злочини були вчинені в одному з сіл Роменського району. І до обох виявився причетний 22-річний місцевий молодик.



Обидва злочини були вчинені в одному з сіл Роменського району. І до обох виявився причетний 22-річний місцевий молодик.

Про крадіжку велосипеда до Роменського відділу поліції повідомила сама власниця. Жінка розповіла: увечері, повернувшись з роботи, залишила як завжди свій велосипед у дворі біля будинку, а вранці його на місці вже не було.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції. І майже одразу встановила особу злодія – це виявився 22-річний сусід потерпілої. А привів правоохоронців до його двору… слід від викраденого велосипеду. Наразі полісмени вже вилучили у зловмисника чужу річ і повернули власниці.

Повідомлення про вчинення ще одного злочину в цьому ж таки селі до поліції надійшло в той час, коли слідчо-оперативна група працювала по розкриттю крадіжки велосипеда. Заявник, також місцевий житель, повідомив, що вночі двоє зловмисників обікрали його автівку. Машина знаходилась у дворі. Він побачив злодіїв і навіть намагався їх затримати, проте вони втекли. В одному з них він упізнав свого односельця – і це виявився не хто інший, як той же чоловік, який поцупив велосипед.

Як встановили правоохоронці, вночі, після вчинення крадіжки, молодик разом зі своїм 38-річним приятелем, зважився на ще один злочин. Разом вони проникли до салону чужої автівки і стали збирати всі інструменти, що там були. А коли зрозуміли, що їх викрито, - кинулися втікати, не забувши «прихопити» й чужий інструмент.

Наразі обидва фігуранти зізналися у вчиненому та вказали місце, де сховали чужі речі.

В поліції за фактами скоєних злочинів відкриті відразу два кримінальні провадження - за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

Санкція статті за вчинення даних правопорушень передбачає від трьох до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: